Lider Anne Kursu 30 Kasım 2018

Güçlü Anneler İçin Birlikteyiz

Ankara Haymana’lı Anneler, Doğasında Doğum Derneği tarafından Yüksek İhtisas Üniversitesi, Koru Sağlık Grubu, Uluslararası Kadın Derneği ve Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile yürütülmekte olan “Together Stronger / Birlikte Güçlüyüz” projesi kapsamında bir araya geldiler. Doğasında Doğum Derneği, Koru Hastaneleri, Yüksek İhtisas Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Aydan BİRİ, “ailelerin daha sağlıklı ve daha mutlu nesiller yetiştirmeleri için farkındalıklarını artırmayı amaçlarken, kamu-sivil toplum, sivil toplum-özel sektör ve akademik çevre diyaloğunu da artırmayı hedeflediklerini” bildirdi.

Anneleri “doğum, anne sütü, çocuk sağlığı ve çocuk obezitesi” hakkında bilgilendirdiğimiz, çok önemli bilgileri interaktif etkinliklerle paylaştığımız projenin “Lider Anne” isimli ilk kurs programı ve atölye çalışması 30 Kasım 2018 tarihinde Çukurambar Koru Hastanesi Eğitim Salonunda gerçekleşmiş olup, projenin 2. ve 3. atölye çalışmaları “Erken Çocukluk Dönemi Gelişiminin Desteklenmesi” ve “Sosyal Uyum” üzerine Ocak 2019 ve Mart 2019 tarihlerinde Haymana ilçesinde yapıldı. Çok paydaşlı işlevsel bir zeminde gerçekleşen çalışmalarımızın sivil toplum alanına sürdürülebilir bir katkı sunmasını diliyor sağlıklı nesillere gönül vermiş tüm aileleri çalışmalarımızı takip etmeye davet ediyoruz.