Özgül Kalkır

Özgül Kalkır, 1983 yılında sağlık koleji Ebelik Bölümünden mezun olmuş,  ilk atanması Sağlık Bakanlığı Telsizler Zübeyde Hanım Doğumevine yapılmıştır. Henüz mesleğinin ilk yıllarında bile yüzlerce doğum yaptırmış, o dönemlerde çok kullanılan vacum ve forsepsle gerçekleştirilen doğumlara asistanlık etmiştir. Mesleğinin sekizinci yılında, hastane yönetimi tarafından ameliyathane biriminde görevlendirilmiş,  uzunca bir süre ameliyathane hemşireliği ve yöneticiliği yapmıştır.  Bu dönem sürecinde çok sevdiği ebelik mesleğine veda etmek zorunda kalmıştır.  Evlendiğinde, eşinin görevi nedeni ile çok sık tayin görmüş,  Konya, Urfa, Balıkesir, Kayseri başta olmak üzere Ülkenin çeşitli illerinde çalışmıştır. Mesleğine olan tutkusu ile hep yenilikleri takip etmiş, birçok eğitimlere, kongrelere, seminerlere katılarak çalışma alanını ve bilgilerini zenginleştirmiştir.

Ebelik aşkı ve bebeklere olan sevgisi onu Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen,  Anne Sütü, Emzirme Danışmanı Eğitici eğitimine katılmasına teşvik etmiş,  Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Değerlendirme ve Eğitim ekibinde yer almıştır.  2011 yılında Devletten emekli olarak, özel hastanede Emzirme Danışmanı Polikliniği açılmasını sağlamış, çalışmalarına emzirme danışmanı olarak devam etmiştir. Halen serbest olarak mesleğini Emzirme Danışmanı olarak icra etmektedir. Bunun yanında, Doğuma Hazırlık Sınıfları, Gebe Okulu,  Nine&Dede Okulu,  gibi toplumsal eğitimleri de  yürütmektedir.  Doğasında Doğum Derneğinin oluşturulması ve kurulması döneminde aktif görev almıştır. Kendisi Neonatoloji  Hemşireler Derneği, Ebeler Derneği, Emziren Anneler Gönüllüler Derneği üyesidir.

Özgül Kalkır evli ve iki kız annesidir.